LED-lampor även för utomhusbruk

En genomsnittlig energibesparing jämfört mellan traditionell glödlampa och LED-lampor är 80%. Energibesparingen är därmed nästan lika stor som med en lågenergilampa. En LED-lampa med hög kvalitet har däremot en betydligt längre livslängd än en lågenergilampa. Livslängden ligger på mellan 15 000 timmar till 25 000 timmar beroende på typ av lampa och utförande. En vanlig glödlampa har en livslängd på endast 1000 timmar så det är en stor skillnad. LED-lampor kan användas både inom och utomhus. Man sparar mycket pengar i längden genom utomhusbelysning i LED av hög kvalitet som garanterar lång livslängd. Utomhusbelysning är något som blir mer och mer modernt. Det tillför något i din trädgård som du inte kan uppleva på något annat sätt. Med rätt belysning blir din trädgård ett eget rum och med hjälp av buskar och träd kan du inreda din trädgård så att den ser väldigt inbjudande ut. Speciellt under de mörkare årstiderna gör en entré belysning att ditt hem ser inbjudande och varmt ut. Det finns lampor som laddas upp av solljus och då samlar energi som sedan omvandlas till belysning och lyser så fort det blir mörkt.

En annan sak som blir mer och mer vanlig är att belysa ett träd underifrån. Lägger du en belysning långt bak i trädgården så kan också trädgården upplevas större. Det ser också mindre obehagligt ut när du kommer hem om kvällarna under de mörka årstiderna och belysning har dessutom en funktion att de upplevs avskräckande för eventuella inbrottstjuvar. Ljus och olika typer av armaturer för belysning är en stor del av inredning både i och utanför hemmets väggar.

Sparar energi

En självtändande lampa på garageuppfarten är mycket bekvämt. När du kommer hem en mörk höstkväll i regnet tänds den så fort du kommer in på uppfarten. Många upplever också en trygghet att ha en lampa som tänds när något rör sig. Det är heller inte fel att lysa upp fasaden på byggnaden på ett liknande sätt. Rätt belysning ger ett trevligt och välkomnande intryck och är framför allt extra viktigt vid byggnadens entré. Det har också blivit populärt att hänga upp belysning i uterummet eller växthuset. På så sätt kan man skapa sitt eget rum även utomhus.

Många inredningstidningar och bloggar tipsar om enkla sätt att skapa en mysig och behaglig miljö ute. Ofta innebär det att man inreder mer som man gör inomhus vilket skapar en mysig känsla där man gärna sitter även när mörkret faller på.